Project Description

Depressiviteit niet iets om je voor te schamen maar wel heel erg vervelend. Soms sluipt het er ongemerkt in. Je merkt al langere tijd dat je een sombere stemming hebt en neerslachtig bent. Je kunt gewoon niet meer genieten van alle dingen om je heen. Het liefste zit je in het donker, helemaal niets doen.

Veel mensen gebruiken weleens de term ‘depressie’. Je hebt het er vaak met elkaar over. Regelmatig wordt het woord ook te pas en te onpas gebruikt. Wanneer jij je even depressief voelt of somber bent dan houdt dat niet gelijk depressie. Hoe depressief jij je voelt bij bepaalde gebeurtenissen weet jij alleen.

Heb jij aanhoudende sombere stemmingen of neerslachtige gevoelens. Terugkerende gedachten aan de dood of suïcidaal zijn. Kan jij slecht slapen of pieker je veel. Bestaan er vaak schuldgevoelens of heb je een gebrek aan zelfwaardering, eventueel gecombineerd met een negatief zelfbeeld. Allemaal symptomen die horen bij een depressie.

In mijn praktijk maak ik gebruik van de ‘evidence-based’ methodiek in combinatie met een vorm van cognitieve en cliëntgerichte gedragstherapie. Het accent ligt vooral op het positief denken en benaderen van de problemen. Weer leren positief te denken en te kijken of de negatieve gedachten wel zo reëel zijn.