Project Description

Iedereen wordt weleens geconfronteerd met de dood. Het kan zijn dat een dierbare (plotseling) is overleden. Dat doet ontzettend veel pijn. Jij hebt misschien het gevoel, over dit verdriet niet heen te kunnen komen. Het gemis is zo groot en het gevoel van onmacht is ondragelijk. Ongewild kom jij in een rouwproces terecht. Jij weet niet meer hoe jij hier mee om moet gaan.

Hetzelfde kan jou overkomen bij een (echt-)scheiding. Hoe gaat het nu verder met de financiën, het huis en eventuele kinderen. Wat doe je met verdriet of woede? Er verandert wellicht veel in jouw sociale omgeving. Vrienden zijn niet de vrienden die jij dacht dat zij waren. Of jij voelt je in het algemeen in de steek gelaten.

Bij veel mensen treden ook dezelfde gevoelens van rouw op wanneer zij hun baan (onverwacht) verliezen. Je zult je maar (vele jaren) volledig ingezet hebben voor jouw werk en ineens ben jij als oud vuil aan de kant geschoven. Allemaal ingrijpende gebeurtenissen die je niet in de koude kleren gaan zitten.

De tijd dat iemand in een rouwproces zit, verschilt van persoon tot persoon. Het verwerkingsproces verschilt ook van mens tot mens. Jij bepaalt zelf op welke manier en in welk tempo jij rouwt en verwerkt. De vraag daarbij is of en in hoeverre jij het los moet laten of een plekje in jouw bestaan geven om verder te kunnen gaan. Graag help ik jou te bekijken op welke manier jij dit het beste kunt aanpakken, een manier die bij jou past.