Project Description

Er is een verschil tussen ‘weerbaarheid’ en assertiviteit. Natuurlijk is assertiviteit ook een vorm van jezelf weerbaar opstellen. Alleen dan is jouw mond jouw sterkste wapen. Jij wilt meer voor jezelf opkomen en jouw standpunt of mening durven te verdedigen.

Jij hebt privé of op jouw werk moeite met ‘nee’ zeggen. Jij wilt iedereen helpen of bent bang afgewezen te worden wanneer jij iets niet wilt doen. Omdat jij veel om jouw liefdespartner geeft wil jij eigenlijk geen ‘nee’ zeggen. Steeds meer kan jij je thuis echter niet helemaal meer ontspannen. Misschien begin je zelfs het naar huis gaan steeds meer uit te stellen of de confrontatie met jouw partner te vermijden.

Omdat ‘nee’ zeggen voor jou een probleem is, loop jij intussen wel over van het werk en begin jij er zelfs slecht van te slapen. De stress bouwt zich op en jij gaat met steeds meer lood in de schoenen naar jouw werk. Om te leren dat ook anderen hun verantwoordelijkheid moeten nemen en niet alleen jij, reik ik jou een aantal handige tips en oefeningen aan om op te komen voor jezelf terwijl jij toch jezelf blijft. Dat laatste is het belangrijkste bij alles wat jij jezelf aanleert. Eerst gaan wij wel samen na waarom jij niet assertief genoeg bent.