Project Description

Echtscheiding: helaas een veel voorkomende gebeurtenis met allerlei emotionele, sociale, psychische, financiële en materiële gevolgen. Zelfs ‘liefdevol’ scheiden gaat je niet in de koude kleren zitten, laat staan het tegenovergestelde namelijk een zogenaamde ‘vechtscheiding’.

Bijna 1 op de 3 huwelijken eindigen voortijdig door een (echt-)scheiding. Dat is op jaarbasis ruim 36 procent van het aantal gesloten huwelijken of geregistreerde partnerschappen.

‘Scheiden doet lijden’, luidt een bekend gezegde en dat is niet voor niets. En als er kinderen zijn dan maakt het de hele situatie vaak lastiger. Of je nou met (hevige) ruzie of in goede harmonie uit elkaar gaat, kinderen zijn altijd de dupe. Kinderen voelen zich vaak schuldig en denken de oorzaak te zijn van de situatie.

Het komt voor dat een scheiding zo lang mogelijk wordt uitgesteld omdat het anders veel geld gaat kosten en men vaak het gevoel heeft daardoor (nog) niet een nieuw leven te kunnen beginnen. Op het moment dat men besluit echt te gaan scheiden is de spanning tussen partijen inmiddels hoog opgelopen. Men irriteert zich steeds sneller aan elkaar, vaak om de kleinste dingen.

Het kan ook zijn dat jij (bijna) zeker weet te willen scheiden maar dat er ergens nog van binnen de gedachte leeft of er niet een kleine kans bestaat om alsnog jullie relatie te redden. Daar heb je natuurlijk twee mensen voor nodig, twee die ervoor willen gaan.

Wil jij scheiden of onderzoeken of jouw relatie te redden is, aarzel dan niet en roep mijn hulp in. Met name als ervaringsdeskundige kan ik jou makkelijker en goed adviseren zonder dat ik al te veel moeite moet doen om mij in te beelden hoe jij je voelt en waar jij tegenaan loopt.