Ik ben Peter van der Bom, getrouwd en vader van drie volwassen kinderen. Oorspronkelijk kom ik uit de omgeving van Den Haag maar woon al ruim 20 jaar in Zuid Limburg. Ik woon en werk hier met erg veel plezier en voldoening.

Naast een volledige baan heb ik in de avonduren mijn universitaire studie psychologie in 2003 afgerond en is mij de graad  van ‘Master of Science’ (drs.) verleend.
Mijn uitgebreide werk- en levenservaring maar ook mijn empathisch vermogen zet ik graag in om er alles aan te doen mensen zo goed mogelijk te helpen.
Ik kan mij daarom zonder enig vooroordeel snel verplaatsen in personen en/of hun situaties.

Dat is dus wat mij motiveert, mensen helpen door een bijdrage te mogen leveren waardoor men zo snel mogelijk weer positief in het leven kan staan.
Dat doe ik als psycholoog maar ook als coach. Na de afronding van een behandeling kan er namelijk gekozen worden voor een structurele nazorg in de vorm van coaching.

Verder vind ik integriteit en vertrouwen erg belangrijk. Dat staat los van mijn geheimhoudingsplicht. Daarover later meer.
Ik ben er voor iedereen en werk als professional het liefst in een zo informeel mogelijke sfeer.
Humor vind ik daarbij heel belangrijk. Hoe erg een situatie ook kan zijn, lachen werkt vaak ontladend, relativerend en ontspannend.

Als grenzeloos optimist, redeneer ik vooral vanuit de overeenkomsten dan vanuit de verschillen. Daarom geef ik niet snel op en zet ik mij volledig in voor mijn cliënt.

Ik streef naar duurzaamheid en het zo snel mogelijk behalen van resultaten. Allereerst in het belang van de cliënt maar ook voor haar of zijn leef- en werkomgeving.