Kosten consulten verlaagd

Momenteel leven wij in een bijzondere tijd. Veel mensen hebben het op psychisch en sociaal vlak maar ook in financieel opzicht zeker niet makkelijk. De behoefte aan ondersteuning van een psycholoog neemt flink toe.
Mensen hechten steeds meer waarde aan de keuzevrijheid die zij nog hebben. Dus in dit geval willen zij zelf hun behandelaar uit kunnen kiezen. Wordt het een centrum met psychologen of valt de keuze op een zelfstandig, vrijgevestigde Psycholoog. Een vrijgevestigde psycholoog is vaak flexibeler met meer oprechte aandacht voor de cliënt.
Vrijgevestigd of niet, de vergoeding van de zorgverzekeraar voor alle basis generalistische geestelijke gezondheidszorg is steeds minder geworden. Voor veel mensen is psychologische hulpverlening dan ook niet meer te betalen. Puur om die reden heb ik besloten al mijn kosten dit jaar te verlagen.
Daarbij is een onderscheid gemaakt tussen korte en lange consulten. Hiermee probeer ik meer maatwerk en kwaliteit te leveren voor mijn cliënten dat aansluit op hun persoonlijke behoefte.

Prestaties en Kosten

De kosten van een consult hangen af van de duur van de sessie. Er is een korte of lange sessie.
De hoogte van de kosten kunnen tussentijds worden aangepast (meestal jaarlijks).

  • Sessieduur

Een korte sessie duurt 45 minuten en kan uitlopen tot maximaal 60 minuten. Een lange sessie duurt 75 minuten tot maximaal 90 minuten. Bij het intakegesprek wordt bepaald welke sessielengte past bij jouw behandeling. Als de behandeling met meerdere personen tegelijk is, wordt een lange sessie geadviseerd. Voor een lang consult wordt een hogere vergoeding gerekend.

  • Vergoeding zorgverzekering (belangrijk)

De laatste jaren worden steeds minder behandelingen voor psychische en/of emotionele klachten vergoed vanuit de (basis-)zorgverzekering. De vergoeding hangt af van de soort verzekeringspolis dat men heeft afgesloten.
Voordat jij beslist of jij gebruik wilt maken van mijn diensten adviseer ik jou dringend eerst bij jouw zorgverzekeraar te informeren of en hoeveel vergoeding jij krijgt voor geestelijke gezondheidszorg. Het kan zijn dat jij een verwijskaart van jouw huisarts nodig hebt.
Mijn diensten (prestaties) vallen onder de categorie: ‘psychologische hulpverlening’ (basis generalistische geestelijke gezondheidszorg).
Raadzaam om dit bij jouw verzekeraar te melden, incl. onderstaande AGB-code.

Zodoende kom jij achteraf niet voor onaangename (financiële) verrassingen te staan.

  • AGB-codes zéér belangrijk voor declaratie bij zorgverzekeraars

Voor het declareren bij jouw zorgverzekeraar zijn onderstaande AGB-codes heel belangrijk. Deze staan onder andere vermeld op mijn factuur.
Indien gewenst kunnen in het AGB register van ‘Vektis’ op twee manieren mijn gegevens worden opgezocht.
Klik hiervoor op de link: https://www.vektis.nl/agb-register/zoeken. Vervolgens klikken op Zoek op AGB-code’. Selecteer de AGB code behorende bij ‘Zorgverlener’ of ‘Onderneming/Vestiging, zoals hieronder aangegeven.

AGB code:
Persoonlijk             | 94-105489 (Zorgverlener)
Praktijk                   94-064618 (Onderneming/Vestiging)

  • Vergoeding via de werkgever

Vaak is er een vergoeding mogelijk via de werkgever, zeker als klachten (in-)direct te maken hebben met jouw werk, of van invloed zijn op jouw werk.
Bij re-integratie trajecten en coaching zijn werkgevers meestal bereid de behandelkosten te betalen. Dat kan voordelig zijn voor jou én jouw werkgever. Belangrijkste is dat jij snel weer lekkerder in jouw vel zit. Daarbij lever jij een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van ziekteverzuim.

Noot: consulten die binnen 48 uur worden afgezegd, kunnen in rekening worden gebracht

  • Prestaties en Kosten per Consult (incl. 21% btw)
Prestatie-Consult Sessieduur Kosten *)
Intakegesprek
Overeenkomst professionele relatie
30 minuten Gratis
Individueel consult kort 45 – 60 minuten €    95,00
Individueel consult lang 75 – 90 minuten €  140,00
Duo consult (2 pers.) kort 45 – 60 minuten €  115,00
Duo consult (2 pers.) lang 75 – 90 minuten €  155,00
Consult Coaching 45 – 60 minuten €  120,00
Buiten kantooruren (v.a. 18:00 uur) 45 – 60 minuten €  125,00
Zaterdag 45 – 60 minuten €  175,00
Zon- & feestdagen 45 – 60 minuten €  225,00
Kilometervergoeding per kilometer €    00,90

*) Deze kosten gelden ook voor consulten via e-Mail, telefoon en videobellen

  • Kosten E-mail of telefonisch consult

Ik bied ook andere soorten consulten aan, zoals een e-Mail of telefonisch consult. De kosten worden berekend op basis van de reguliere consulten. Uiteindelijk betaal jij voor de tijd die ik aan de beantwoording van jouw E-mail of telefonisch gesprek heb besteed.

  • Tarieven voor ‘online’ consulten (videobellen)

Online consulten (videobellen/-calls) is iets wat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Met videobellen kan jij op elk gewenst moment met mij een sessie hebben. Waar jij ook bent, misschien wel in het buitenland, het maakt helemaal niets uit.
Het kan ook zijn dat jij graag vanuit jouw vertrouwde omgeving een consult wilt of in verband met de huidige COVID-19.
Uiteraard kan jij er ook voor kiezen de ‘online’ consulten af te wisselen met sessies op de praktijk.